U11 Ol. Charleroi - KVK Tienen : 2 - 2 Printervriendelijke versie

De supporters en de spelers waren echt benieuwd wat de eerste competitiematch tegen ploegen uit tweede nationale en  op nationaal niveau zou geven.
 
Na 2 uur busrit en 1 uur voor de wedstrijd kwamen de spelers samen met hun supporters aan op het terrein van Charleroi.
 
Allez toch dat er voor doorging. Het terrein lag er gewoon slecht bij,hobbelig en met veel plassen water.
 
Onze supporters vonden een gesloten kantine met bijbehorende toiletten. Dus alles ophouden dan maar tot er iemand arriveerde. Niet bevorderlijk voor het humeur.
 
 
Toen de wedstrijd diende te beginnen bleek er geen scheidrechter aanwezig te zijn(vergeten?)
 
Dan maar iemand gevraagd van diegene die daar rondliep en onze mond viel open toen deze mijnheer op het terrein verscheen. De foto in bijlage kan de lezer laten meegenieten.
 
Dan maar de wedstrijd:
 
Onze spelers waren blijkbaar onder de indruk van al wat er  gebeurd was voor de aanvang en begonnen niet goed aan de wedstrijd.
 
Na een kwartier kwam Charleroi op voorsprong en men kon dit op dat ogenblik verdiend noemen. Na het eerste doelpunt werd het nog erger. Charleroi geloofde erin en wij twijfelde met als gevolg dat de ganse ploeg in de omgeving van de grote rechthoek alleen nog maar aan verdedigen dacht. Een tweede doelpunt kon dan ook niet uitblijven.
 
Wij bleven de ganse tweede helft dan ook bibberen en beven om niet nog meer doelpunten te slikken.
 
En de scheidsrechter? Die viel ondanks alles nog redelijk mee op een missertjes na maar die namen wij er wel bij gezien het spelverloop.
 
Ruststand 2-0
 
Er was goed nieuws voor de meegereisde dames. De kantine was open en dus ook de toiletten.
 
Zeer waarschijnlijk heeft Ben de trainer hen bij de rust het gezegde “schrik krijgt ook slaag”uitgelegd want wij zagen een gans andere ploeg op het terrein komen.
 
 
Zij namen onmiddellijk de wedstrijd in handen en drukte de thuisploeg achteruit. Na een kwartier liet onze Ward nog eens zien dat hij buskruit in de schoen heeft en de bordjes wezen 2 -1.
 
De supporters werden ineens hevige supporters en moedigde hun ploeg enthousiast aan.
 
TOEN vond onze scheidrechter dat hij ook een handje moest helpen en begon ineens echte fouten te verwarren met geen fouten en dat allemaal in ons nadeel. De spelers van Charleroi vonden dat zij moesten laten zien hoe professioneel zij wel bezig waren en gingen te pas en te onpas liggen om tijd te winnen. Ook van voetbal was geen sprake meer. De onze wilden nog wel  maar de tegenpartij schopte alle ballen maar buiten en dit onder het goedkeurend oog van de scheidsrechter. Soms kwam Charleroi nog eens naar voor en bij zulk een gelegenheid viel een speler van Charleroi over zijn eigen benen en tot eenieders verbazing floot onze scheidrechter een elfmeter. Ondanks al het tumult aan de zijlijn over deze onrechtvaardigheid bleef onze Gilles rustig en schudde een fantastische save uit zijn mouw met als gevolg dat het 2-1 bleef.
 
Niemand zag het nog zitten ondanks het blijven aanvallen van onze ploeg tot een paar minuten voor het einde Mathias aan een dribbel begon en twee spelers uitschakelde ,de derde vond het dan nodig om met een brutale tackel hieraan een einde te stellen. Dit maal kon de scheidrechter niet anders dan ons een vrijschop geven juist buiten de rechthoek.
 
Onze Quinten zette zich achter de bal en krulde deze mooi in de achterste hoek.2 – 2.
 
Jongens,was dat een ontlading zeg !!!!!!!!
 
Een dikke proficiat aan de ganse ploeg voor hun tweede helft.
 
De scheidrechter daar zullen wij maar over zwijgen zeker ???????
 
Ik sluit af met het alles zeggend woord van een toeschouwer van Charleroi die al deze toestanden meegemaakt had  'scandaleux '.
 
Verslag door OT.
 
 

 

De terreinverzorger? Nee hoor,  het was de scheidsrechter van dienst in deze officiële competitiewedstrijd. Ongezien!

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure