U11 KVSK United - KVK: 0-2 Printervriendelijke versie

Onze vorige wedstrijd tegen United en gewonnen met 2-1 herinnerde wij ons als een moeilijke wedstrijd met een niet onaardig spelend United.
 
Ook ditmaal was het niet anders. United begon met pressie voetbal en wij kregen niet de gelegenheid om ons voetbal te spelen dat wij graag spelen.
 
Het ging het eerste kwartier zeer snel en wij werden zelfs een beetje in de verdrukking gespeeld. Onze verdediging en onze keeper(Gilles) hielden ons recht.
 
In de wetenschap dat United dit tempo niet kon aanhouden hoopte wij op de kentering en deze kwam er na een kwartier.
Onze ploeg kwam beter in het spel en we gingen nu zelf onze wil opdringen aan de tegenstander.
 
Op zijn beurt moest deze terugplooien. Maar aanvallen van ons werden ofwel gemist ofwel kwam de laatste pas niet aan. Het was steeds niets of net niet.
 
Een bal van ons ging aan de verkeerde kant tegen de paal en in de rebound werd er niet gescoord. Verdienstelijk spel van onze ploeg.
 
Ruststand 0-0
 
De tweede helft begon zoals de eerste met een United dat weer zeer kort op de bal en de man speelde.
 
Weer werden wij in het verweer gedrumd maar wisten toch ook enkele mooie aanvallen in elkaar te steken.
 
United was nu gevaarlijker dan in de eerste helft en kwam tot een drietal goede kansen maar dit maal was het Niels(de tweede helft ingevallen voor Gilles) die ons recht hield door een paar zeer goede saves op kansen en schoten van United. Bij een van deze kansen was wel wat geluk want de bal belande via de paal in handen van Niels. Ook aan de overzijde vielen enkele kansen te noteren maar de doelpunten bleven uit.
 
Langzaam aan groeide het besef dat de ploeg die kon scoren ook de overwinning zou mogen vieren.
 
De spelers op het terrein besefte dit blijkbaar ook  en het spel werd weer bitsiger en een paar gingen weer hun boekje te buiten door natrappen als de bal weg is,of door te tackelen met twee voeten vooruit.
 
Het verschil is dat blijkbaar bij de tegenstrevers dit als normaal beschouwd wordt en dat het resultaat heilig is en zelfs belangrijker dan het sportieve.
 
In elk geval is dit bij ons niet het geval en kan de trainer dit dan ook niet toelaten. Natuurlijk moeten wij ons niet laten doen en reageren op de gepaste manier door te tonen dat wij de beste zijn zonder dat wij ons begeven aan dergelijke praktijken. De instelling van onze trainer hierover is dan alleen maar te bewonderen.
 
Zoals in de eerste helft begonnen wij na een kwartier opnieuw de match in handen te nemen.
 
Een tiental minuten voor het einde gebeurde het dan toch. Een hoekschop van Rob en Fausto zette zijn hoofd ertegen en wij stonden op 0-1.
 
Vanaf dat ogenblik was er maar een ploeg meer op het veld en bij een gerommel in de grote rechthoek kwam de bal uit de kluts bij Rob terecht die deze mooi in de bovenhoek knalde.
 
Een zwaar bevochte overwinning en wij besefte dat niet zozeer de beste maar de gelukkigste ploeg gewonnen had.
 
Het is in  elk geval een pluspunt voor de ploeg dat zij dergelijke wedstrijden in hun voordeel kunnen beslechten. Het getuigt van een zeer goede ingesteldheid van iedere speler op het terrein.
 
Verslag OT
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure