U11 KVKT - Namen : 4-2 Printervriendelijke versie

Onze jongens dienden aan deze match te beginnen met maar liefst 3 gekwetsten op de bank: Rob die al een paar weken sukkelt met zijn lies, Jarne met een teenblessure en Glenn die last heeft van zijn achillespees. Dat betekent geen veldspeler om te vervangen.
 
De mannen van Tienen vliegen er in en zorgen onmiddellijk al voor dreiging. Doch ook Namen laat mooi voetbal zien en onze tegenstanders zorgen snel voor een antwoord: op een corner ziet men dat een Naamse speler de bal van een meter voor de doellijn nog over weet te trappen: dat was even beven.
 
 
 
Opnieuw weet Tienen te dreigen doch een uithaal van Lucas belandt in de armen van de keeper: daar had meer ingezeten. En ondanks dat Tienen eigenlijk het spel in handen heeft, want alles speelt zich grotendeels af op de helft van onze tegenstander, blijft het wachten op de eerste goal.
 
Na een mooie combinatie tussen Fausto en Mathias en doorzetten op links belandt dan de bal voor de voeten van Tom die niet twijfelt: 1 – 0 !
 
Wat volgt, ligt volledig in de lijn van het voorgaande. Tienen speelt zeer zeker niet slecht, maar laat toch te zeer kansjes liggen en wat verontrustend is, is dat ze de tegenstander ook gevaarlijk laten tegenstoten! Gelukkig weet onze Gilles tot 3 maal toe zeer efficiënt en gepast uit te komen: op dat moment houdt hij onze ploeg recht!
 
 
Supporters zijn in zekere zin tevreden over het getoonde spel doch tegelijkertijd ook ongerust want we slagen er niet in om meer afstand te nemen: die tweede goal blijft uit. En als onze jongens het maar volhouden, want er valt niemand te vervangen.
 
We gaan rusten met 1 -0.
 
Ook de tweede helft beginnen we er gedreven aan. Doch wat gevreesd werd, gebeurt. Van op eigen helft snijdt op de rechter flank een Naamse aanvaller door, niemand kan hem bijhouden of stoppen: een knal van ver en 1 -1.
 
Onze jongens, aangemoedigd door de supporters, laten de koppen echter niet hangen en niet veel later kan Lucas, randje buitenspel,  achter een diepe bal door het centrum aan, alleen voor de keeper en jawel: 2 – 1.
 
 
Maar ook Namen toont dat ze over een vechtersmentaliteit beschikken en een middenvelder die de bal in de voeten krijgt, waagt onmiddellijk zijn kans: 2 – 2. Mannen: dit is niet goed voor ons hart!
 
Ondanks er vermoeidheid begint op te duiken, blijven we toch ook wel vechten. En Willem heeft zeker gedacht ‘wat die van Namen daar deed, dat moet mij ook lukken!’. En ja hoor hij joeg de bal in de netten: 3 -2. Oef! Opluchting! Het is niet meer zo lang!
 
Er volgden nog een paar mooie acties op rechts tussen Thomas, Calvin en Wout. Een bal liep nog tergend traag op 10 cm (jawel!) de ganse doellijn voorbij, doch hij wou er niet over! En tot slot wist Fausto ook nog welverdiend een goaltje mee te pikken: 4 -2. Dat zouden we niet meer uit handen geven! De buit was binnen. Thuis hadden onze jongens weer voor de overwinning gezorgd! En dat niettegenstaande 3 gekwetsten op de bank! We blijven op schema!
 
 
Proficiat jongens!!! Misschien nog wat meer gezonde agressiviteit in de duels en we zullen nog een mooi seizoen beleven! Gegarandeerd!
En dat onze geblesseerden snel de draad weer mogen oppikken!
 
Scoreverloop: 
 
  1-0 : Tom Croes
  1-1
  2-1 : Lucas Vandormael
  2-2
  3-2 : Willem Schepmans
  4-2 : Fausto Santoro
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure