U11 KVK –Tubize: 2-1 Printervriendelijke versie

Onze ploeg begon uitstekend aan deze wedstrijd. Zij namen het heft in handen en drukte de tegenstrever terug op zijn speelhelft. Tubize verdedigde zich goed en gaf weinig kansen weg. Ronde de 12 min. echter vertrok op links een aanval en de bal kwam via Mathias en Lucas bij Rob terecht die mooi binnenschoot. 1- 0
 
Opeens ging alles gemakkelijker en een actie van Mathias eindigde op de doelman. Jarne zag een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel en een paar minuten later werd ook een doelpunt aan onze zijde afgekeurd voor buitenspel. Even voor rust ging Willem mee in de aanval maar ook dit schot ging juist naast. Een goede eerste helft en met wat meeval hadden wij  wel drie doelpunten kunnen maken.
 
Rust 1-0.
 
Was het zelfoverschatting of waren onze spelers onder invloed van het drankje onder de rust,in elk gaval waren zij blijkbaar niet goed  meer bij de les. Reeds op de 3 min dook Tubize voor ons doel op en scoorde 1-1. Was de eerste helft van goede kwaliteit de tweede helft was dat veel minder. Na dit doelpunt verloren wij een beetje de pedalen. De motor begon te sputteren en gedurende een ganse periode ging het niet meer.Tubize was nu volledig in de wedstrijd en wij vreesde het ergste. Zij schakelden over naar een middenveld met vier en dit maakte dat ons middenveld gewoon overspeeld werd en dat is dit seizoen nog niet dikwijls gebeurd.
 
Opeens bleek de waarde van  onze afwezige Tom voor de ploeg met zijn voetbalinzicht en ook zijn vechterstemperament om alle gaten dicht te lopen. Daarenboven kwam dat bij ons er waren die een slechte dag hadden (iets waar niemand aan ontsnapt) en wanneer dat de betere zijn in andere wedstrijden dan valt dit natuurlijk op.
 
Wat wel positief was,was dat de ploeg op karakter bleef spelen en dat is ook een goede eigenschap. Het was nu ook weer niet dat wij niets meer deden want Lucas trof de buitenkant van de paal,Calvin schoot van ver over,
 
Mathias schoot op de doelman wanneer hij alleen voor doel kwam en nadien nog eens naast en Rob kwam dan  ook nog eens alleen voor doel om ook naast te schieten.Ondertussen had de doelwachter van Tubize een van de onze gewoon nagetrapt toen hij bij de zijlijn gepasseerd was. (Volgens uw reporter ter plaatse was dit de laatste man van de vorige wedstrijd,toen ook al ontsnapt aan enkele gele kaarten)
 
Ditmaal deed de scheidrechter wel wat hij moest doen en trok terecht geel. Een tiental minuten voor het einde ging Fausto op links door en gaf een doorsteek naar Mathias die nu wel kon afmaken. 2- 1 . Opluchting alom.
 
Vanaf dat ogenblik kwam het vertrouwen terug in de ploeg en kon Tubize wel nog een paar keer dreigen maar werden de aanvallen goed afgeblokt door Ward en Wout die op een secure wedstrijd kunnen terugblikken. De ganse verdediging deed trouwens wat zij moest doen en hield de overwinning thuis.
 
Een wedstrijd met twee gezichten wanneer men de eerste en tweede helft vergelijkt. De eerste helft een goed spelende ploeg en de tweede helft een af en toe krasselende ploeg. Nu Tubeke was ook geen slechte ploeg waar men zo maar kan over heen lopen,integendeel.
 
Wij mogen echter niet te streng zijn voor onze spelertjes want uiteindelijk toonden zij zeer veel karakter op het ogenblik dat het minder ging. Dat feit op zich is gezien hun ouderdom reeds een belangrijk positief punt.
 
Wanneer men de ganse wedstrijd bekijkt en de kansen die er geweest zijn mag men de overwinning toch  verdiend noemen. Volgende week op Union is deze mindere tweede helft weer vergeten en beginnen wij terug zoals wij vandaag begonnen.
 
Eindstand 2-1.
 
Verslag: OT
 


Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure