U11 KVK - Eupen: 2-0 Printervriendelijke versie

Wij hadden een afwezige nl. Jarne volgens eigen zeggen van de speler wegens een virale infectie. Hopelijk is die weg tegen volgende week.
 
Wanneer wij dachten hetzelfde spelletje te spelen als tegen Namen dan zaten wij ditmaal verkeerd. Eupen kwam stug verdedigen en wij waren wel voortdurend in balbezit maar konden deze muur niet slopen.
 
Op de 6 min schoot Ward tegen de paal en bleef het tot de 20 min bij aanvallen zonder echt gevaarlijk te zijn. Wij begonnen zo stilletjes te vrezen dat bij een tegenaanval wij het deksel op onze neus zouden krijgen en dit gebeurde ook bijna maar Niels hield zijn netten schoon.
 
Bij de 23 minuut ging Fausto op links aan een rush beginnen en als toetje op de taart krulde hij de bal nog mooi in de bovenhoek ook. 1-0
 
Amper 3 minuten later kregen wij een vrijschop  juist buiten de grote rechthoek. Willem naar Ward en die kon zijn zware voet nog eens bovenhalen 2-0.
 
Juist voor rust kreeg Mathias nog een reuzekans op 3-0 maar hij schoot naast. Spijtig want dan konden wij ontspannen aan de 2e helft beginnen.
 
Rust: 2-0
 
De tweede helft begon met Eupen die in de aanval ging en bijna onmiddellijk een kans kreeg maar ditmaal was Gilles op de goede plaats. Waar wij dachten dat Eupen ons ging terugdringen was dit niet het geval en vielen zij terug op hetzelfde stramien van de eerste helft.
 
De tweede helft kunnen wij dan ook rangschikken onder de noemer rommelig en slordig.
 
Hierin had Eupen een groot aandeel omdat zij gekomen waren voor een resultaat maar niet om voetbal te spelen.
 
Wanneer een ploeg op het veld komt met de intentie om de tegenstrever het voetbalspelen te beletten en alleen daarom kan men zich toch vragen stellen,en zeker bij een ploeg met  tienjarige spelertjes. Deze ploeg hechtte alleen belang aan het tactische en speelde bv. de ganse wedstrijd op buitenspelpositie van de tegenstrever.
 
Dit kan wel eens interessant zijn maar wanneer men daarbij bereikt dat het spel dikwijls stilgelegd wordt en de tegenstrever uit zijn ritme en spel gehaald wordt kan men dit misschien als positief beschouwen bij de eigen aanhang maar wanneer dat dan nog eens niets oplevert voor deze ploeg kan men dit toch wel serieus in vraag stellen en zich afvragen welke de  prioriteiten bij deze jeugdspelertjes zijn.
 
Bij een achterstand hetzelfde spel aanhouden en niet overschakelen(konden zij dat wel?) is uiteindelijk deze ploeg fataal geworden.
 
Het negatieve werd ditmaal niet beloond. Gewoonlijk ziet men dan nog dat dergelijke ploegen met de overwinning lopen gaan want uiteindelijk hadden zij vooraan een zeer goede spits lopen maar die veel te weinig steun kreeg van de anderen en dit omdat zij niet konden  of wilden overschakelen van verdedigen naar aanvallen.
 
Volgende week gaan wij naar OHL een ploeg die laat en kan voetballen Wij moeten dan maar eens laten zien dat wij onze 2e plaats in de rangschikking waard zijn.
 
Verslag:  OT
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure