U11 KVK - Eupen: 2-0 Printervriendelijke versie

Wij hadden een afwezige nl. Jarne volgens eigen zeggen van de speler wegens een virale infectie. Hopelijk is die weg tegen volgende week.
 
Wanneer wij dachten hetzelfde spelletje te spelen als tegen Namen dan zaten wij ditmaal verkeerd. Eupen kwam stug verdedigen en wij waren wel voortdurend in balbezit maar konden deze muur niet slopen.
 
Op de 6 min schoot Ward tegen de paal en bleef het tot de 20 min bij aanvallen zonder echt gevaarlijk te zijn. Wij begonnen zo stilletjes te vrezen dat bij een tegenaanval wij het deksel op onze neus zouden krijgen en dit gebeurde ook bijna maar Niels hield zijn netten schoon.
 
Bij de 23 minuut ging Fausto op links aan een rush beginnen en als toetje op de taart krulde hij de bal nog mooi in de bovenhoek ook. 1-0
 
Amper 3 minuten later kregen wij een vrijschop  juist buiten de grote rechthoek. Willem naar Ward en die kon zijn zware voet nog eens bovenhalen 2-0.
 
Juist voor rust kreeg Mathias nog een reuzekans op 3-0 maar hij schoot naast. Spijtig want dan konden wij ontspannen aan de 2e helft beginnen.
 
Rust: 2-0
 
De tweede helft begon met Eupen die in de aanval ging en bijna onmiddellijk een kans kreeg maar ditmaal was Gilles op de goede plaats. Waar wij dachten dat Eupen ons ging terugdringen was dit niet het geval en vielen zij terug op hetzelfde stramien van de eerste helft.
 
De tweede helft kunnen wij dan ook rangschikken onder de noemer rommelig en slordig.
 
Hierin had Eupen een groot aandeel omdat zij gekomen waren voor een resultaat maar niet om voetbal te spelen.
 
Wanneer een ploeg op het veld komt met de intentie om de tegenstrever het voetbalspelen te beletten en alleen daarom kan men zich toch vragen stellen,en zeker bij een ploeg met  tienjarige spelertjes. Deze ploeg hechtte alleen belang aan het tactische en speelde bv. de ganse wedstrijd op buitenspelpositie van de tegenstrever.
 
Dit kan wel eens interessant zijn maar wanneer men daarbij bereikt dat het spel dikwijls stilgelegd wordt en de tegenstrever uit zijn ritme en spel gehaald wordt kan men dit misschien als positief beschouwen bij de eigen aanhang maar wanneer dat dan nog eens niets oplevert voor deze ploeg kan men dit toch wel serieus in vraag stellen en zich afvragen welke de  prioriteiten bij deze jeugdspelertjes zijn.
 
Bij een achterstand hetzelfde spel aanhouden en niet overschakelen(konden zij dat wel?) is uiteindelijk deze ploeg fataal geworden.
 
Het negatieve werd ditmaal niet beloond. Gewoonlijk ziet men dan nog dat dergelijke ploegen met de overwinning lopen gaan want uiteindelijk hadden zij vooraan een zeer goede spits lopen maar die veel te weinig steun kreeg van de anderen en dit omdat zij niet konden  of wilden overschakelen van verdedigen naar aanvallen.
 
Volgende week gaan wij naar OHL een ploeg die laat en kan voetballen Wij moeten dan maar eens laten zien dat wij onze 2e plaats in de rangschikking waard zijn.
 
Verslag:  OT
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure