U11 Hasselt - KVK 4-1 Printervriendelijke versie

Een oefenwedstrijd op een zwaar terrein heeft  ons toch iets geleerd ondanks de nederlaag. Hasselt was in elk geval veel meer gemotiveerd om er iets van te maken dan onze ploeg. Wij kregen geen enkel meter ruimte en kwamen bijna niet aan voetballen toe. De eerste helft liep Hasselt uit to 2-0 en konden wij nog terugkomen langs Fausto tot 2-1. De tweede helft was een maat voor niets en kon Hasselt rustig uitlopen naar 4-1.
 
Het feit dat onze keepers zowel Gilles als Niels  hun handen meer dan vol hadden  zegt genoeg en zij deden het nog goed ook. De doelwachter van Hasselt heeft geen bal moeten pakken,de enige bal op doel was binnen. Dat zegt ook iets.
 
Wat hebben wij nu geleerd?
  1. Dat men met inzet veel kan bereiken en dat het niet vanzelf gaat. Onderschatten van de tegenstrever  loopt dikwijls slecht af.
  2. Dat wij als het nodig is ook moeten kunnen overschakelen naar een ander systeem van voetballen.
Onze ploeg kwam de tweede helft in de verdrukking door verschillende factoren. Als verontschuldiging kan men aanhalen dat wij niemand meer op de bank hadden om te vervangen en dat Hasselt vier vervangers had en zo telkens met een frisse en uitgeruste speler kon starten. Dit op een zwaar veld is natuurlijk fysiek zeer zwaar maar  dat moeten wij door 3 trainingen per week aankunnen. Langs de andere kant speelde Hasselt meer met 3 en 2 mensen achteraan en als opruimer een doelwachter die steeds juist achter de verdediging speelde als laatste man,een die zelfs soms in de middencirkel rondliep. Niemand van de aanval vond hier een tegenzet op, terwijl een paar keer van ver uithalen al voldoende was om hem te verplichten in zijn doel te blijven. In het middenveld daarentegen liepen constant 4 tot 5 mensen tegenover 3 van ons.
 
Het was onmogelijk om deze gaten te blijven dichten door ons middenveld,de overmacht was gedurende de ganse tweede helft opvallend. Wij vonden daar op geen enkel moment een tegenzet op integendeel. Gevolg: de verdediging kreeg meer druk en het moet gezegd zij hebben het nog goed gedaan. De voorspelers bleven gewoon in hun positie spelen met drie en stonden te wachten op ballen die er niet of bijna niet kwamen het logische gevolg van het voorgaande.
 
In elk geval die konden nog een tijdje voetballen als het nodig was want veel afstand afleggen was er niet bij. De hierboven beschreven situatie is iets wat wij herkennen in de competitie bij enkele tegenstanders maar wij hebben dit steeds kunnen verdoezelen door niet te verliezen. De voornaamste les uit deze vriendenwedstrijden is dat wij in dergelijke wedstrijden ook eens zouden kunnen proberen om te schakelen naar een ander systeem zoals een 4-4-2.
 
Onze verdediging zou minder druk te verwerken krijgen en ons middenveld zou minder overlopen worden. Misschien zou de aanval dan ook beter gaan renderen alhoewel dat men daar dringend iets zou moeten doen aan direct verliezen van de bal. Bijhouden van de bal is ook een kwaliteit voor een aanvaller. Als men de wedstrijd in handen heeft en de tegenstander baas is, is het huidige systeem het ideaal .
 
Bij het omgekeerde is het echter aangewezen dat men zich een beetje aanpast en de tegenstrever zijn druk ontneemt, ons middenveld  spelers verdienen dit niet om zo aan hun lot overgelaten te worden. Het zou natuurlijk ook kunnen dat onze spelers nog te jong zijn om dit aan te leren en dan moeten wij daar maar mee leven zeker.
 
Hopelijk doen wij het tegen Charleroi beter dan in Hasselt want dat is de competitie.
 
Verslag:  OT
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure