U11 Eupen - Tienen: 1-1 Printervriendelijke versie

Lag het aan de busreis? Was het omdat het zondag was? Hadden ze het te gemakkelijk opgevat? Of wilden onze jongens de lijn doortrekken van ‘thuis winnen en uit een gelijkspel’??? Hoe dan ook we hadden duidelijk een collectieve off-day. Gelukkig waren de voetbalgoden ons nog goed gezind!
 
We begonnen immers zonder veel overtuiging aan de match. De jongens van Eupen daarentegen leken er in te vliegen. Zij kozen ook duidelijk om eerst bergaf te spelen. Ook de scheidsrechter droeg zijn steentje bij om de thuisploeg een handje te helpen: niet dat het er dik boven op lag, nee, het was eerder subtiel, doch bij elke mogelijke betwisting en bij elk duel floot hij toch wel tegen ons. Supporters lieten dan ook wel hun ongenoegen horen. Het werd dan helemaal te mooi wanneer de scheids een penalty floot voor een zogenaamd handspel terwijl het duidelijk ging om een aangeschoten bal waarbij Ward echter geen enkele intentie toonde om met zijn arm een beweging naar de bal te maken. Maar goed: strafschop! En ja, zie de voetbalgoden moeiden zich want de penalty werd langs getrapt: oef! Daar kwamen we goed weg.
 
Niet lang daarna werd Lucas gelanceerd en terwijl hij dreigend op de doelman af kon gaan, legde hij de bal nog breed naar Wout die hem voorbij de keeper kon schuiven.

Nog even twijfelden we of een verdediger de bal nog voor de lijn kon weghalen maar nee, hij verdween, hetzij tergend traag, wel degelijk in de hoek over de doellijn: 0 – 1!!! Een beetje tegen het spelbeeld in. We hoopten met zijn allen dat onze mannen er vanaf nu wat meer voor zouden gaan en hun voorsprong zouden vergroten.

Maar nee, we zagen hen terugplooien. Niet dat Eupen zo goed voetbalde, dat niet, het was eerder het spel dat we van onze eerdere Waalse landgenoten al gezien hadden: een grote gretigheid om de bal te veroveren en dan een harde strakke bal door of over de verdediging en vaak bracht dat onze ploeg achteraan in de problemen. Niels kwam een paar keren zeer gepast uit en wist een goal te voorkomen.
Ook Rob en Jarne die invielen konden aan dit spelbeeld niets veranderen: we ondergingen te zeer het spel van Eupen en namen zelf te weinig initiatief.
 
Rusten met 0 – 1 en hopen dat het bergaf spelen ons wat makkelijker zou afgaan en dat het tij zou keren.
 
Tevergeefs: we kwamen onmiddellijk onder druk te staan. Het was niet zo dat Eupen daar mooie kansen bij mekaar zat te voetballen, dat niet, maar ze bleven er wel meer voor gaan, ze bleven er voor vechten. Langs de lijn was de spanning te snijden maar we voelden het ook aankomen: op deze manier ging het slecht aflopen.
 
We wilden wel voetballen, doch er werden te veel pasjes verkeerd of niet strak genoeg ingespeeld of, langs de andere kant, reageerden we dan weer veel te laks op een goed ingespeelde bal, we lieten de tegenstander voor ons in komen, er werden ook te makkelijk hoekschoppen weggegeven… op die manier zouden we het deksel op de neus krijgen. En ja hoor, in een geharrewar met reeds 2 pogingen op doel die te zwak werden ontzet, belandde uiteindelijk na een 3-de poging de bal zo’n 6-tal minuten voor het einde tegen de netten. Gilles had zich niets te verwijten.
 
Het werden nog 6 bange minuten. We konden geen vuist meer maken, alhoewel Wout nog van op de rechterkant zijn poging op goal waagde: de bal ging gevaarlijk voorlangs.
 
We hadden met zijn allen meer verwacht van deze wedstrijd: we zijn er ook van overtuigd dat we beter kunnen: daar valt niet aan te twijfelen, dat hebben we al gezien. Het kan natuurlijk altijd wel eens tegen zitten en langs de lijn hebben we natuurlijk makkelijk praten: laten we misschien met zijn allen pogingen doen om op zo’n minder moment VOORAL ONZE MANNEN POSITIEF AAN TE MOEDIGEN!
 
Scoreverloop :  0 – 1 Paulussen Wout
                         1 - 1
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure