U11 Eupen - Tienen: 1-1 Printervriendelijke versie

Lag het aan de busreis? Was het omdat het zondag was? Hadden ze het te gemakkelijk opgevat? Of wilden onze jongens de lijn doortrekken van ‘thuis winnen en uit een gelijkspel’??? Hoe dan ook we hadden duidelijk een collectieve off-day. Gelukkig waren de voetbalgoden ons nog goed gezind!
 
We begonnen immers zonder veel overtuiging aan de match. De jongens van Eupen daarentegen leken er in te vliegen. Zij kozen ook duidelijk om eerst bergaf te spelen. Ook de scheidsrechter droeg zijn steentje bij om de thuisploeg een handje te helpen: niet dat het er dik boven op lag, nee, het was eerder subtiel, doch bij elke mogelijke betwisting en bij elk duel floot hij toch wel tegen ons. Supporters lieten dan ook wel hun ongenoegen horen. Het werd dan helemaal te mooi wanneer de scheids een penalty floot voor een zogenaamd handspel terwijl het duidelijk ging om een aangeschoten bal waarbij Ward echter geen enkele intentie toonde om met zijn arm een beweging naar de bal te maken. Maar goed: strafschop! En ja, zie de voetbalgoden moeiden zich want de penalty werd langs getrapt: oef! Daar kwamen we goed weg.
 
Niet lang daarna werd Lucas gelanceerd en terwijl hij dreigend op de doelman af kon gaan, legde hij de bal nog breed naar Wout die hem voorbij de keeper kon schuiven.

Nog even twijfelden we of een verdediger de bal nog voor de lijn kon weghalen maar nee, hij verdween, hetzij tergend traag, wel degelijk in de hoek over de doellijn: 0 – 1!!! Een beetje tegen het spelbeeld in. We hoopten met zijn allen dat onze mannen er vanaf nu wat meer voor zouden gaan en hun voorsprong zouden vergroten.

Maar nee, we zagen hen terugplooien. Niet dat Eupen zo goed voetbalde, dat niet, het was eerder het spel dat we van onze eerdere Waalse landgenoten al gezien hadden: een grote gretigheid om de bal te veroveren en dan een harde strakke bal door of over de verdediging en vaak bracht dat onze ploeg achteraan in de problemen. Niels kwam een paar keren zeer gepast uit en wist een goal te voorkomen.
Ook Rob en Jarne die invielen konden aan dit spelbeeld niets veranderen: we ondergingen te zeer het spel van Eupen en namen zelf te weinig initiatief.
 
Rusten met 0 – 1 en hopen dat het bergaf spelen ons wat makkelijker zou afgaan en dat het tij zou keren.
 
Tevergeefs: we kwamen onmiddellijk onder druk te staan. Het was niet zo dat Eupen daar mooie kansen bij mekaar zat te voetballen, dat niet, maar ze bleven er wel meer voor gaan, ze bleven er voor vechten. Langs de lijn was de spanning te snijden maar we voelden het ook aankomen: op deze manier ging het slecht aflopen.
 
We wilden wel voetballen, doch er werden te veel pasjes verkeerd of niet strak genoeg ingespeeld of, langs de andere kant, reageerden we dan weer veel te laks op een goed ingespeelde bal, we lieten de tegenstander voor ons in komen, er werden ook te makkelijk hoekschoppen weggegeven… op die manier zouden we het deksel op de neus krijgen. En ja hoor, in een geharrewar met reeds 2 pogingen op doel die te zwak werden ontzet, belandde uiteindelijk na een 3-de poging de bal zo’n 6-tal minuten voor het einde tegen de netten. Gilles had zich niets te verwijten.
 
Het werden nog 6 bange minuten. We konden geen vuist meer maken, alhoewel Wout nog van op de rechterkant zijn poging op goal waagde: de bal ging gevaarlijk voorlangs.
 
We hadden met zijn allen meer verwacht van deze wedstrijd: we zijn er ook van overtuigd dat we beter kunnen: daar valt niet aan te twijfelen, dat hebben we al gezien. Het kan natuurlijk altijd wel eens tegen zitten en langs de lijn hebben we natuurlijk makkelijk praten: laten we misschien met zijn allen pogingen doen om op zo’n minder moment VOORAL ONZE MANNEN POSITIEF AAN TE MOEDIGEN!
 
Scoreverloop :  0 – 1 Paulussen Wout
                         1 - 1
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure