U11 Eupen - Tienen: 1-1 Printervriendelijke versie

Lag het aan de busreis? Was het omdat het zondag was? Hadden ze het te gemakkelijk opgevat? Of wilden onze jongens de lijn doortrekken van ‘thuis winnen en uit een gelijkspel’??? Hoe dan ook we hadden duidelijk een collectieve off-day. Gelukkig waren de voetbalgoden ons nog goed gezind!
 
We begonnen immers zonder veel overtuiging aan de match. De jongens van Eupen daarentegen leken er in te vliegen. Zij kozen ook duidelijk om eerst bergaf te spelen. Ook de scheidsrechter droeg zijn steentje bij om de thuisploeg een handje te helpen: niet dat het er dik boven op lag, nee, het was eerder subtiel, doch bij elke mogelijke betwisting en bij elk duel floot hij toch wel tegen ons. Supporters lieten dan ook wel hun ongenoegen horen. Het werd dan helemaal te mooi wanneer de scheids een penalty floot voor een zogenaamd handspel terwijl het duidelijk ging om een aangeschoten bal waarbij Ward echter geen enkele intentie toonde om met zijn arm een beweging naar de bal te maken. Maar goed: strafschop! En ja, zie de voetbalgoden moeiden zich want de penalty werd langs getrapt: oef! Daar kwamen we goed weg.
 
Niet lang daarna werd Lucas gelanceerd en terwijl hij dreigend op de doelman af kon gaan, legde hij de bal nog breed naar Wout die hem voorbij de keeper kon schuiven.

Nog even twijfelden we of een verdediger de bal nog voor de lijn kon weghalen maar nee, hij verdween, hetzij tergend traag, wel degelijk in de hoek over de doellijn: 0 – 1!!! Een beetje tegen het spelbeeld in. We hoopten met zijn allen dat onze mannen er vanaf nu wat meer voor zouden gaan en hun voorsprong zouden vergroten.

Maar nee, we zagen hen terugplooien. Niet dat Eupen zo goed voetbalde, dat niet, het was eerder het spel dat we van onze eerdere Waalse landgenoten al gezien hadden: een grote gretigheid om de bal te veroveren en dan een harde strakke bal door of over de verdediging en vaak bracht dat onze ploeg achteraan in de problemen. Niels kwam een paar keren zeer gepast uit en wist een goal te voorkomen.
Ook Rob en Jarne die invielen konden aan dit spelbeeld niets veranderen: we ondergingen te zeer het spel van Eupen en namen zelf te weinig initiatief.
 
Rusten met 0 – 1 en hopen dat het bergaf spelen ons wat makkelijker zou afgaan en dat het tij zou keren.
 
Tevergeefs: we kwamen onmiddellijk onder druk te staan. Het was niet zo dat Eupen daar mooie kansen bij mekaar zat te voetballen, dat niet, maar ze bleven er wel meer voor gaan, ze bleven er voor vechten. Langs de lijn was de spanning te snijden maar we voelden het ook aankomen: op deze manier ging het slecht aflopen.
 
We wilden wel voetballen, doch er werden te veel pasjes verkeerd of niet strak genoeg ingespeeld of, langs de andere kant, reageerden we dan weer veel te laks op een goed ingespeelde bal, we lieten de tegenstander voor ons in komen, er werden ook te makkelijk hoekschoppen weggegeven… op die manier zouden we het deksel op de neus krijgen. En ja hoor, in een geharrewar met reeds 2 pogingen op doel die te zwak werden ontzet, belandde uiteindelijk na een 3-de poging de bal zo’n 6-tal minuten voor het einde tegen de netten. Gilles had zich niets te verwijten.
 
Het werden nog 6 bange minuten. We konden geen vuist meer maken, alhoewel Wout nog van op de rechterkant zijn poging op goal waagde: de bal ging gevaarlijk voorlangs.
 
We hadden met zijn allen meer verwacht van deze wedstrijd: we zijn er ook van overtuigd dat we beter kunnen: daar valt niet aan te twijfelen, dat hebben we al gezien. Het kan natuurlijk altijd wel eens tegen zitten en langs de lijn hebben we natuurlijk makkelijk praten: laten we misschien met zijn allen pogingen doen om op zo’n minder moment VOORAL ONZE MANNEN POSITIEF AAN TE MOEDIGEN!
 
Scoreverloop :  0 – 1 Paulussen Wout
                         1 - 1
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure