KVK Tienen (2) - RBD Borinage (2): 5-2 Printervriendelijke versie

Na een vrij weekend vorige week speelden de Tiense beloften deze week uitzonderlijk op maandag hun wedstrijd tegen RDB Borinage. Tienen nam een prima start en kreeg een eerste mogelijkheid na enkele minuten. Belme schoot een vrije trap in de muur. Niet veel later was het wel raak voor Belme. De bezoekende doelman werd verrast door de botsende bal, die over hem heen in doel dwarrelde. Ook de volgende kans was voor de thuisploeg. Ditmaal was de doelman wel bij de pinken en reageerde goed op een gevaarlijke voorzet. In de 26e minuut maakte Borinage verrassend gelijk, nadat de bal na een slechtgetrapte vrije trap wel in de voeten van een speler van de bezoekers belandde. De speler aarzelde niet en werkte de bal tegen de netten. De wedstrijd lag opnieuw open en het spel ging op en neer. Toch was het Tienen dat de wedstrijd opnieuw naar zijn hand kon zetten voor rust. Nadat Deflem een stevig schot op doel afvuurde, duwde de doelman het leder tot bij Matusiwa. De aanvaller zorgde ervoor dat Tienen met een verdiende 2-1 voorsprong de kleedkamers in kon gaan.

Na de pauze trok de thuisploeg de gashendel nog wat verder open. Velaers leverde de bal prima voor doel af bij Deflem, die zijn schot naast doel mikte. Even later zette Matusiwa een mooie aanval op en wist de doelman goed te omzeilen om zo de 3-1 tussen de palen te schuiven. Borinage kreeg vervolgens een prima kans, nadat de bal onderschept werd na een doeltrap van Van Cutsem, maar wist niet te scoren. In de 63e minuut kreeg Schoofs onmiddellijk rood na een tackle op een tegenstrever. Dit weerhield Tienen niet om de wedstrijd in handen te houden en er nog een schepje bovenop te doen. Belme rondde zo een knappe actie af met zijn tweede doelpunt van de avond. Met nog een kwartier op de klok maakte Belme opnieuw de actie, ditmaal op de rechterflank, en schoof de bal voor doel waar W. Grondelaers de 5-1 rustig binnen het doelkader kon leggen. Kort voor einde van de wedstrijd wisten de bezoekers nog een doelpuntje uit de brand te slepen, waardoor de wedstrijd uiteindelijk op 5-2 eindigde. De Tiense beloften kunnen vrijdag dus met vol vertrouwen naar Brussels afzakken.
 
KVK Tienen: Van Cutsem, Konsdorff, Singh, Hendrickx, Billen, Schoofs, Guffens (70’ Roosbeek), Belme, Deflem (60’ J. Grondelaers), Velaers (60’ W. Grondelaers), Matusiwa (72’ Berghmans)
Doelpunten: 10’ Belme (1-0), 43’ Matusiwa (2-1), 55’ Matusiwa (3-1), 67’ Belme (4-1), 77’ W. Grondelaers (5-1)
Rood: 63’ Schoofs
 
Verslag door Astrid Hendrickx
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure