KVK Tienen (2) - RBD Borinage (2): 5-2 Printervriendelijke versie

Na een vrij weekend vorige week speelden de Tiense beloften deze week uitzonderlijk op maandag hun wedstrijd tegen RDB Borinage. Tienen nam een prima start en kreeg een eerste mogelijkheid na enkele minuten. Belme schoot een vrije trap in de muur. Niet veel later was het wel raak voor Belme. De bezoekende doelman werd verrast door de botsende bal, die over hem heen in doel dwarrelde. Ook de volgende kans was voor de thuisploeg. Ditmaal was de doelman wel bij de pinken en reageerde goed op een gevaarlijke voorzet. In de 26e minuut maakte Borinage verrassend gelijk, nadat de bal na een slechtgetrapte vrije trap wel in de voeten van een speler van de bezoekers belandde. De speler aarzelde niet en werkte de bal tegen de netten. De wedstrijd lag opnieuw open en het spel ging op en neer. Toch was het Tienen dat de wedstrijd opnieuw naar zijn hand kon zetten voor rust. Nadat Deflem een stevig schot op doel afvuurde, duwde de doelman het leder tot bij Matusiwa. De aanvaller zorgde ervoor dat Tienen met een verdiende 2-1 voorsprong de kleedkamers in kon gaan.

Na de pauze trok de thuisploeg de gashendel nog wat verder open. Velaers leverde de bal prima voor doel af bij Deflem, die zijn schot naast doel mikte. Even later zette Matusiwa een mooie aanval op en wist de doelman goed te omzeilen om zo de 3-1 tussen de palen te schuiven. Borinage kreeg vervolgens een prima kans, nadat de bal onderschept werd na een doeltrap van Van Cutsem, maar wist niet te scoren. In de 63e minuut kreeg Schoofs onmiddellijk rood na een tackle op een tegenstrever. Dit weerhield Tienen niet om de wedstrijd in handen te houden en er nog een schepje bovenop te doen. Belme rondde zo een knappe actie af met zijn tweede doelpunt van de avond. Met nog een kwartier op de klok maakte Belme opnieuw de actie, ditmaal op de rechterflank, en schoof de bal voor doel waar W. Grondelaers de 5-1 rustig binnen het doelkader kon leggen. Kort voor einde van de wedstrijd wisten de bezoekers nog een doelpuntje uit de brand te slepen, waardoor de wedstrijd uiteindelijk op 5-2 eindigde. De Tiense beloften kunnen vrijdag dus met vol vertrouwen naar Brussels afzakken.
 
KVK Tienen: Van Cutsem, Konsdorff, Singh, Hendrickx, Billen, Schoofs, Guffens (70’ Roosbeek), Belme, Deflem (60’ J. Grondelaers), Velaers (60’ W. Grondelaers), Matusiwa (72’ Berghmans)
Doelpunten: 10’ Belme (1-0), 43’ Matusiwa (2-1), 55’ Matusiwa (3-1), 67’ Belme (4-1), 77’ W. Grondelaers (5-1)
Rood: 63’ Schoofs
 
Verslag door Astrid Hendrickx
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure