Beker van Belgie: RJS H.-L.-Fleurus - KVK Tienen: 0-1 Printervriendelijke versie

Geen Alexandre Teklak en Laurent Wuillot bij de derdeklasser voor deze bekerwedstijd in de vierde ronde van de Beker van België. Zij kregen rust met oog op de competitiederby tegen Olympic Chaleroi. Bij KVK Tienen vescheen Konsdorff in de basiself ten koste van Vandeput. De linksachter bleef met een lichte blessure uit voorzorg aan de kant.

De thuisploeg was vrijwel meteen gevaarlijk. Nitelet werd in het straatje gestuurd en trapte maar nipt voorlangs. Govoni demonsteerde enkele minuten later zijn prima vorm met een knappe parade op een vrije trap van voormalig eersteklasser Stilmant.  
 
Na een zoekend openingskwartier nam KVK Tienen de wedstrijd in handen op het smalle terrein in Heppignies. Degeling nam een goede voorzet van Konsdorff in één tijd op de slof, maar zag zijn schot afgeblokt.  Een ogenblik later kwam de mee opgerukte Bogaerts een voetje te kort om een voorzet van Degeling te verzilveren.
 
Tien minuten voor de pauze liep verdediger Alageyik de door Konsdorff diep gestuurde Biatour van de sokken in de zestien. Het hele stadion zag een penalty, behalve ref Beaurain. Dit tot grote ontevredenheid van de meegereisde Tiense supportersschare.
 
KVK Tienen hield de wedstrijd ook na de pauze in handen.  Biatour zette zich door in de zestien en kaatste de bal over. Degeling bereikte met een knappe diepe bal Biatour, die teruglegde tot bij Di Gregorio. De Tiense kapitein kende al betere momenten en verspeelde het leder knullig aan een tegenstander.
 
Zoals enigszins voorspeld kon worden, kwam ook de thuisploeg af en toe gevaarlijk opzetten. Govoni ging goed plat op een strak schot van Lorenzon. Toen een moment later Nitelet oprukte was Audoor er als de pinken bij om het gevaar te neutraliseren.
 
Toch bleef het vooral de Suikerploeg die aandrong. Colin treuzelde al te lang na mooi breed leggen van Biatour. De gemoederen raakten af en toe stevig verhit. Na een gecontesteerde overtreding vlak voor de Tiense bank werd trainer Billen achter de hekken verwezen.
 
Heppignies bleef af en toe snel uitbreken. Na balverlies van de ingevallen Vercammen kon Peeters in de eigen zestien nog net ontzetten. Toch kwam Tienen met pogingen van Colin (over), Vandenbergh (doelman) en Bogaerts (naast) dicht bij een doelpunt.  De laatste kans in de reguliere speeltijd was echter voor de thuisploeg. Het overhoekse schot van Nitelet hobbelde slechts centimeters voorlangs. Thuisspeler Bonomini kreeg een minuut later nog rood na een overtreding op Colin. 
 
Verlengingen dus. Daarin bleef KVK Tienen de betere. Colin bracht mooi voor vanop links en vond Biatour die het langverwachte openingsdoelpunt binnentrapte. Rocky Peeters kreeg op het einde van de eerste verlenging een tweede geel karton te zien voor een vermeende overtreding op D’Allesandro net buiten de Tiense zestien.
 
In de tweede verlenging ging het tempo danig naar beneden. Beide ploegen hadden hun beste kruid duidelijk al verschoten. Toch kwam Heppignies nog één keer dicht bij de gelijkmaker in de slotseconden. De ingevallen D’Allesandro knalde van van ver op de paal. 
 
KVK Tienen plaatst zich zo verdiend voor de vijfde ronde in de Beker van België. Mits wat meer trefkracht voorin had de wedstrijd echter al veel sneller in een definitieve plooi moeten liggen. Volgend weekend bekert KVK Tienen op het veld van derdeklasser Mouscron Peruwelz . Die club voetbalt in het stadion van het teloor gegane Excelsior Mouscron. Indien die stevige klip omzeild kan worden, gaat de Suikerploeg de pot in met de eersteklassers. Rocky Peeters is er echter niet bij. Hij kijk geschorst vanuit de tribunes toe. Tegen Eendracht Aalst is hij er woensdag echter wel bij.
 
Heppignies-Lambusat-Fleurus: Fall El Hadji, Nitelet, Alageyik, Bonomini, Stilmant, Salles, Charlier, Vanderbecq (78’ Hellas), Lenoble (78’ Behafy),  Lorenzon, Tokene. 
KVK Tienen:  Govoni, Audoor, Vandenbergh, Peeters, Konsdorff (46’ Vandeput), Colin, Bogaerts, Vanherberghen (69’ Vercammen), Degeling (57’ Ben Saida), Di Gregorio, Biatour.
Doelpunten: 92’ Biatour (0-1)
Geel: Vanderbecq, Vandenbergh, Salles, Peeters, Vercammen, Colin
Rood: Bonomini, Peeters (2x geel)
Scheidsrechter: Cedic Beaurain
 

scheidsrechter

het mag ook gezegd worden dat de scheids ons zeker niet gezind was hoeveel gele kaarten na één fout een zuivere strafschop niet gekregen een veld dat zeker gaan derde klasse waardig was
en voor de rest onze ploeg heeft gewonnen dat is het voornaamste ik hoop juist dat iedereen tegen woensdag terug fit is want zo een wedstrijd blijft enkele dagen in je zitten

Jeugdspelers komen kijken!!

Hopelijk mogen alle jeugdspelers van Tienen woensdag een klassevol 1ste ploeg zien. Mooie voetbal met resultaat!! Stel de jeugd niet teleur!!

lambusart heppignies fleurus

toch wel een verslag gezien door een roze bril.

Tienen speelde alles behalve goed en het had evengoed LHF kunnen zijn dat voort bekerde. Hadden op 120 min zeker evenveel kansen dan Kvk.

Niet te geloven dat de scheids nogal in het voordeel van de thuisploeg floot.

Dit niveau moet omhoog of wij zijn volgend jaar ook een derdeklasser!!!

normaal

wat een reactie van een typische tienenaar,al gezien hoeveel 2 de klassers het moeielijk hebben tegen lager spelende ploegen
is normaal in bekerwedstrijden,in charleroi speelt tienen wel zeer goed en vandaag winnen ze dus... NIET ALLES TE NEGATIEF ZIEN

Realistisch

Ge moet inderdaad niet te negatief zijn, maar realisme mag ook. Dergelijke wedstrijden op het veld van een ploeg uit een lagere klasse zijn nooit gemakkelijk, maar als het niet goed is mag het ook gezegd worden. KVK is veel te slap aan de wedstrijd begonnen (in de eerste minuten hadden ze al op achterstand kunnen staan). Er waren veel te veel slechte passen en veel te weinig druk op de bal (al zal het warme weer daar wel iets mee te maken hebben gehad). Het gekende probleem (te weinig stootkracht vooraan) was ook alweer duidelijk.
We zullen het woensdag tegen Aalst weten. Als ze daar van winnen hebben ze een goede start gemaakt. In het andere geval gaan we een zwaar seizoen te gemoed.

In charleroi kreeg tienen

In charleroi kreeg tienen ruimte, wat je bijna van geen enkele ploeg in tweede klasse krijgt. Ik vrees ervoor dat jij de wedstrijd totaal niet gezien hebt ...

ik vind dat we toch niet te

ik vind dat we toch niet te negatief mogen zijn, woon na een tijdje rond tienen en kom daardoor naar de wedstrijden kijken en ik was gisteren in heppignies-lambusart-fleurus, wat een naam

nooit makkelijk tegen dergelijke ploegen, vrij flauw begonnen met 2 kansen tegen (maar govoni gewoon sterk bezig), akkoord maar dan toch het heft in handen genomen en baas in het spel met een paar kansen (degeling in de vlucht en zuivere strafschop op bia) ; rust 0-0 dus terecht
2e helft konstant baas en dan moet je natuurlijk altijd opletten voor een scherpe counter, gebeurt bij elke ploeg dit het spel maakt hoor!

verlengingen : dadelijk scoren en rest van de 15 min gecontroleerd, dan effen schrikken als rocky 2e geel krijgt ; maar herschikking (gilles c nr linksachter en sven vdp naast steven vdb centraal) en dan inderdaad nog bal tegen binnenkant van de paal,
toch verdiende kwalificatie!

pluim voor govoni, audoor, vdbergh, vdput en bia!

tot woensdag
positivo

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure