KVK Tienen maakt zich op voor nieuwe uitdaging in derde klasse Printervriendelijke versie

Op maandag 2 juli start KVK Tienen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor het eerst in zes jaar voetbalt de Suikerploeg opnieuw in derde klasse. Om 17.30u. blazen de trainer Danny Ost en de spelers verzamelen op het sportcomplex Berberendael achter het Bergéstadion. Op 9 juli vertrekken de spelers voor enkele dagen naar het Nederlandse Delden op stage.

De ervaren trainer Danny Ost wordt binnen de technische staf ondersteund door assistenten Ronny Schuermans (die meer specifiek ook de doelmannen onder zijn hoede neemt) en Benny Lunenburg. Nieuw gezicht Koen Langendries komt over van Jong-KVK en stoomt de beloften klaar voor het grote werk. 
 
Het behoeft geen betoog dat KVK Tienen in derde klasse een nieuwe uitdaging wacht. Sportief is het wennen aan een nieuwe reeks, nieuwe ploegen, nieuwe gezichten en ander type voetbal. De spelerskern onderging de voorbije weken een grondige metamorfose. Ook extrasportief is derde klasse voor iedere degradant uit tweede klasse een ware uitdaging. Statistieken leren dat de toeschouwersaantallen in derde klasse een stuk teruglopen. KVK Tienen kende bovendien weinig meeval met de reeksindeling en ontmoet heel wat ploegen die op verplaatsing jammer genoeg geen al te grote supportersschare mobiliseren. Ook commercieel dienen opnieuw de juiste verhoudingen te worden gezocht. Daarbij dient overigens onderstreept dat sponsoren hun engagement trouw blijven en hun vertrouwen in het langetermijnproject van KVK Tienen bevestigen.
 
Om de nieuwe uitdagingen met succes aan te gaan en de toekomst van onze roemrijke club op langere termijn veilig te stellen worden de werking en organisatiestructuur van onze club dezer dagen grondig geanalyseerd en waar nodig voorstellen tot verbeteringen geconcretiseerd. Deze worden de komende weken voorgelegd aan de Raad van Bestuur en Algemene Vergadering. In dat kader wordt op korte termijn ook nadrukkelijk een transferpolitiek gevoerd die grote budgettaire risico's schuwt. Dit betekent overigens allerminst dat KVK Tienen minder competitief voor de dag komt. De sportieve staf werkt op dit moment aan een evenwichte uitbreiding van de bestaande spelerskern. De doelstelling blijft een rol van betekenis te spelen in de competitie, bij voorkeur met aantrekkelijk voetbal. Ook jongere beloftevolle voetbaltalenten, bij voorkeur doorstromend uit de beloftenwerking, krijgen de kans hun kunnen te tonen.
 
De voorlopige spelerskern die trainer Ost verwacht op training: Fred Desomberg, Rocky Peeters, Amardeep Singh, Gilles Collin, Enrico Pellegriti, Raf Verhamme, Maxime Renson, Alexander Roosbeek, Ashot Sarkishan, Nicolas De Mol, Daimy Deflem, Yassine Qoli, Stijn Simonaïtis, Cyril Bagnost, Joren Nijs, Sébastien Dufoor, Marco Sarcinella, Kevin De Wolf.
 
Transfers in: Cyril Bagnost (Tanjong Pagar UFC, Signapore), Fred Desomberg (Ol. Wijgmaal), Nicolas De Mol (Ol. Wijgmaal), Raf Verhamme (Ol. Wijgmaal), Enrico Pellegriti (Overpelt VV), Maxim Renson (FC Brussels ), Sébastien Dufoor (Grimbergen), Yassine Qoli, Marco Sarcinella (KVC Westerlo), Kevin De Wolf (geen club).
 
Transfers uit: Jonas Bogaerts (Eendracht Aalst), Alexandre Di Gregorio (Eendracht Aalst), Sven Vandeput (Racing Mechelen), Ludovic Govoni (Union Sint-Gillis), Yanis Papassarantis (FCV Dender EH), Arnaud Biatour (RAEC Mons),  Rutger Billen (Vlijtingen), Lennert Vanherberghen (Lierse SK), Wouter Hias (Geel-Meerhout), Jens Winnen (Everbeur), Robin Vercammen (?), Nadjim Haroun (?), Sylvain Mathé-Luvagho (?),  Gaetan Audoor (?), Diangi Matusiwa (?), Steven Vandenbergh (?), Alex Fisher (?), Siegerd Degeling (KSK Heist), Vincent Lachambre (?), Axel Bossekota (?), Glenn Neven (?).
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure