Fysical coach Nico Devos gehuldigd Printervriendelijke versie

Voor de wedstrijd KVK Tienen - OH Leuven werd fysical coach Nico Devos op het veld geroepen en door zijn vrouw Greet en kindjes Floor en Kaat in de bloemetjes gezet. Hij kreeg uit de handen van ex-ploegmaat Johan De Ruyter ook een truitje van KVK Tienen met 'zijn' nummer 5. De verdediger, die lang de Tiense kapiteinsband droeg, hangt immers de schoenen aan de haak door een kaakblessure als speler van provincialer Everbeur.

Nico begon zijn voetbalavontuur als preminiemen bij eersteprovincialer USG Kumtich. Zijn debuut leverde hem meteen een blauw oog op door een aangeschoten bal. Bij de kadetten van Kumtich speelde hij voor de eerste keer kampioen.

George Savonet, bestuurslid en scout van KVK Tienen, merkte hem om en haalde hem naar de Suikerploeg waar hij zijn intrede maakte bij de scholieren. Bij Tienen werd Nico omgeschoold van aanvaller naar verdediger. Een succesvolle transformatie, want met het scholierenteam speelde hij andermaal kampioen.

Toen hij van de beloften mocht proeven, werd hij opgemerkt door toenmalig KVK Tienen-coach Jean-Pierre Vande Velde. Als 18-jarige debuteerde hij in de A-kern onder het trainersschap van Werner Helsen. Geregeld mocht hij in de basis starten.

Als 20-jarige zette hij een stapje terug naar de provinciale reeksen om zijn studies kinesitherapie met het voetbal te kunnen verenigen. Na het behalen van zijn diploma, keerde hij terug naar KVK. In het midden van dat seizoen werd hij andermaal door de eveneens teruggekeerde Jean-Pierre Vande Velde opgevist uit de beloften.

Onder het trainersschap van René Van Gorp speelde hij kampioen in derde klasse. Elk jaar moest hij in tweede klasse samen met zijn medespelers knokken voor het behoud. Ondertussen werd hij kapitein.

Tijdens het sportief moeilijke seizoen waarin KVK Tienen opnieuw naar derde klasse zakte trok hij naar het Waals-Brabantse Walhain. Via Racing Mechelen en provincialer Tienen United kwam hij bij Everbeur Sport terecht. Met die ploeg maakte hij de overstap van tweede naar eerste provinciale. Door een blessure aan de oogkas moet hij zijn actieve voetbalcarrière vroeger stoppen dan gepland.

Het hoogtepunt in zijn voetballoopbaan is ongetwijfeld zijn schitterend doelpunt tegen FC Denderleeuw. Met een afstandsschot in de slotminuten van de wedstrijd voorkwam hij dat z'n team aan de slag moest in de eindronde met de derdeklassers. Na die wedstrijd werd hij ook gehuldigd als beste speler van het seizoen.

Vandaag is Nico Devos aan de slag als fysical coach bij KVK Tienen. Hij houdt de conditie van de spelers in de gaten en zorgt voor individuele begeleiding wanneer nodig. Zijn vader Gilbert, in het verleden beloften- en zelfs hoofdcoach van de Suikerploeg, is nu actief bij Jong-KVK.


Een glunderende Nico Devos samen met dochters Floor en Kaat, echtgenote Greet, ploegmakker Johan De Ruyter en afgevaardigde Elie Mellaerts.

Label(s):

Bedankt!

Van harte bedankt voor de mooie momenten die jullie ons bezorgd hebben!

Vriendelijke groeten,
Familie Devos-Pauwels

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure