Fysical coach Nico Devos gehuldigd Printervriendelijke versie

Voor de wedstrijd KVK Tienen - OH Leuven werd fysical coach Nico Devos op het veld geroepen en door zijn vrouw Greet en kindjes Floor en Kaat in de bloemetjes gezet. Hij kreeg uit de handen van ex-ploegmaat Johan De Ruyter ook een truitje van KVK Tienen met 'zijn' nummer 5. De verdediger, die lang de Tiense kapiteinsband droeg, hangt immers de schoenen aan de haak door een kaakblessure als speler van provincialer Everbeur.

Nico begon zijn voetbalavontuur als preminiemen bij eersteprovincialer USG Kumtich. Zijn debuut leverde hem meteen een blauw oog op door een aangeschoten bal. Bij de kadetten van Kumtich speelde hij voor de eerste keer kampioen.

George Savonet, bestuurslid en scout van KVK Tienen, merkte hem om en haalde hem naar de Suikerploeg waar hij zijn intrede maakte bij de scholieren. Bij Tienen werd Nico omgeschoold van aanvaller naar verdediger. Een succesvolle transformatie, want met het scholierenteam speelde hij andermaal kampioen.

Toen hij van de beloften mocht proeven, werd hij opgemerkt door toenmalig KVK Tienen-coach Jean-Pierre Vande Velde. Als 18-jarige debuteerde hij in de A-kern onder het trainersschap van Werner Helsen. Geregeld mocht hij in de basis starten.

Als 20-jarige zette hij een stapje terug naar de provinciale reeksen om zijn studies kinesitherapie met het voetbal te kunnen verenigen. Na het behalen van zijn diploma, keerde hij terug naar KVK. In het midden van dat seizoen werd hij andermaal door de eveneens teruggekeerde Jean-Pierre Vande Velde opgevist uit de beloften.

Onder het trainersschap van René Van Gorp speelde hij kampioen in derde klasse. Elk jaar moest hij in tweede klasse samen met zijn medespelers knokken voor het behoud. Ondertussen werd hij kapitein.

Tijdens het sportief moeilijke seizoen waarin KVK Tienen opnieuw naar derde klasse zakte trok hij naar het Waals-Brabantse Walhain. Via Racing Mechelen en provincialer Tienen United kwam hij bij Everbeur Sport terecht. Met die ploeg maakte hij de overstap van tweede naar eerste provinciale. Door een blessure aan de oogkas moet hij zijn actieve voetbalcarrière vroeger stoppen dan gepland.

Het hoogtepunt in zijn voetballoopbaan is ongetwijfeld zijn schitterend doelpunt tegen FC Denderleeuw. Met een afstandsschot in de slotminuten van de wedstrijd voorkwam hij dat z'n team aan de slag moest in de eindronde met de derdeklassers. Na die wedstrijd werd hij ook gehuldigd als beste speler van het seizoen.

Vandaag is Nico Devos aan de slag als fysical coach bij KVK Tienen. Hij houdt de conditie van de spelers in de gaten en zorgt voor individuele begeleiding wanneer nodig. Zijn vader Gilbert, in het verleden beloften- en zelfs hoofdcoach van de Suikerploeg, is nu actief bij Jong-KVK.


Een glunderende Nico Devos samen met dochters Floor en Kaat, echtgenote Greet, ploegmakker Johan De Ruyter en afgevaardigde Elie Mellaerts.

Label(s):

Bedankt!

Van harte bedankt voor de mooie momenten die jullie ons bezorgd hebben!

Vriendelijke groeten,
Familie Devos-Pauwels

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure